Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis en Dr. Verbeeten Instituut versterken samenwerking

De ANVS is van plan om Stichting Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) en Stichting Dr. Bernard Verbeeten Instituut (BVI) gezamenlijk toestemming te geven voor handelingen met radioactieve stoffen en toestellen op de locatie Brugstraat 10 in Tilburg. Op deze plek is de afdeling nucleaire geneeskunde en afdeling radiotherapie van BVI. Het ETZ en BVI hebben onderling afspraken gemaakt over de taken en verantwoordelijkheden. Tot en met 15 november kan iedereen op onze ontwerpvergunning reageren.

Een laborante bereidt radiofarmaca in een klein laboratorium.

Zorg voor patiënten verder verbeteren

ETZ en BVI leveren gespecialiseerde zorg aan patiënten op meerdere locaties in Noord-Brabant. Zij hebben hiervoor al toestemmingen van de ANVS. ETZ en BVI vragen voor de Brugstraat 10 in Tilburg een nieuwe gezamenlijke vergunning aan.

De zorginstellingen worden samen verantwoordelijk voor de afdeling nucleaire geneeskunde. Hierdoor kan de radiologische en nucleairgeneeskundige zorg binnen het ETZ en BVI beter op elkaar worden afgestemd. Het doel hiervan is de kwaliteit vergroten.

ETZ en BVI gebruiken de radioactieve stoffen en toestellen (zoals röntgentoestellen) onder andere om kanker te behandelen met bestraling. En ook om onderzoek te doen bij patiënten. Hiermee kan bij kankerpatiënten precies ontdekt worden waar een tumor zit. Dit maakt gerichtere bestraling mogelijk.

Al vergunningen voor gebruik van radioactieve stoffen en röntgentoestellen

ETZ en BVI hebben al kernenergiewetvergunningen van de ANVS. Hiermee kunnen ze radioactieve stoffen gebruiken voor nucleaire geneeskunde. En röntgentoestellen op de afdeling radiologie.

Reageren tot en met 15 november

U kunt de ontwerpvergunning tot en met 15 november 2024 bekijken. Heeft u opmerkingen na het lezen van deze ontwerpvergunning? Reageer dan via een zienswijze.

Reageren kan op 3 manieren:

  1. Per e-mail: stuur uw mail naar Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl en zet ‘Zienswijze ontwerpvergunning BVI en ETZ’ in de onderwerpregel van uw e-mail.
  2. Schriftelijk: stuur een brief naar de ANVS Zienswijze ontwerpvergunning BVI en ETZ, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag.
  3. Telefonisch: bel met het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen via (088) 489 05 00. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 17.00 uur.

Meer weten?

Lees de officiële bekendmaking in de Staatscourant. Geïnteresseerd in achtergrondinformatie over nucleaire geneeskunde? Wij geven op onze website achtergrondinformatie over het gebruik van radioactieve stoffen bij nucleaire geneeskunde.